sannaengstrom

Senaste inläggen

Av sanna engström - 3 maj 2016 13:55

Viktigt att hjälpa varandra i vardagen så här är ett litet tips ;)

ANNONS
Av sanna engström - 2 maj 2016 19:35

Ok. känner att jag måste väga upp med någonting positivt efter mitt

"stör mig på hela mänskligheten-inlägg"

 


så då tänkte jag att jag kunde nämna några händelser ur mitt liv, där jag gjort bort mig, eller blivit utskämd, eller liksom bara en allmänt skön berättelse.

ja, något som får er att le, och kanske känna : så jävla nice att det där inte har hänt mig - typ - :P


 • När lunarstorm var aktuellt så chattade jag med en kille som sa att han spelade in film, och då säger jag på skämt : jag ställer upp på allt förutom djursex.
  det slutar med att han faktiskt skickar ett manus till mig om en skräckfilm dom håller på med, där dom behöver en skådespelerska. så jag åker dit, spelar in filmen och åker hem. kan säga att det var en av dom konstigaste helgerna i mitt liv. jag dör bland annat två gånger. det ni !
  filmen fick senare en rätt fantastiskt skön recension av en person som skrev : " jaha, 179 kronor för ett dvd-fodral " :P :) haha .

 • gick media i gymnasiet och blev intresserad av hur det ser ut bakom kulisserna på tv , så när idol var 2005 så sökte jag dit. man får inte träffa riktiga juryn första gången utan man får träffa en annan jury som skriver på ett papper U R T ( underhållning / röst / talang ) och kvinnan var inte imponerad när jag sjöng min låt, men däremot blev hon superglad när jag kunde härma kalle anka, så jag gick vidare .  och den dagen fick jag träffa riktiga juryn. dom var inte imponerade av mig alls. minns att clabbe sa : ja du, vi vet men inte du! och trög som jag var så säger jag : jaha och vad vet ni då? dom : att du bör fortsätta skriva eget material, men verkligen be någon annan att framföra det " ... haha :) gode gud.

 • när vi skulle ha musiktimmen i lågstadiet så ville jag promt framföra eva dahlgrens låt: jag klär av mig naken. min lärare vägrade och jag kunde verkligen inte förstå varför .

 • jag skrev brev till bamse en gång och blev så glad när jag fick ett svar och en teckning, men då såg jag även att bamse hade skrivit " till SELMA från bamse " . fy fan vad besviken jag blev då. ingen dunderhong till den nissen mer liksom.

 • jag chattade med en kille för många år sedan när jag var singel, och allt var superbra och trevligt, tills han ringde och han hade den värsta rösten någonsin. jag KUNDE INTE ta honom på allvar efter det, så jag slutade höra av mig. ( jag är ett svin jag vet )

 • har hällt en öl i huvudet på en snubbe som kom fram på krogen och ifrågasatte varför jag som gravid drack och rökte. jag hällde ölen i hans huvve och sa : jag är inte gravid, och så gick jag. förvåningen i hans ögon kan jag leva på än alltså.

 • en annan gång så kom en okänd snubbe fram i krogkön och sa " du är så fet, så ditt fett räcker till alla här inne, så jävla tjock är du , tjockis " jag blev helt paff, men såg att min kompis kvällen till ära stod i mos-kön ( korv och mosbricka ) så jag sprang fram till henne, snodde mosbrickan - gick fram till snubben och görade allting i hans ansikte , killen däremot blev inte arg utan drog med fingret i sitt nylle och smakade och sa : mmmm, gott mos fetto .
  ( alltså man önskar ju nu i efterhand att man hade gjort något annat, men det är jävligt lätt att vara efterklok )

 • en gång när jag var i gbg så såg jag en kille som hade blindkäpp och rastaflätor och bobmarley-mössa, han var oerhört nära att ramla ner på spåret, så jag skyndar mig fram och frågar om han behöver hjälp ( på engelska ) och han svarar på engelska att han vill komma till taxi-stationen, och jag som är ifrån borås kände inte till hur det låg till i gbg, så jag vänder mig till folket runt omkring och frågar på svenska om någon kan förklara vart taxistället ligger, varpå jag hör snubben säga :JAG ÄR SVENSK DIN IDIOT , och sen går han iväg med sin blindkäpp....

alltså jag kände mig så elak. usch. så hemskt. däremot så var jag den enda som faktiskt hjälpte honom , alla andra bara glodde och gjorde ingenting, så jag hoppas att han sen inte bara tänkte : vilken bitch. suck....
 • jag har på allvar åkt in till statoil och bett dom kolla på min bil för att oljelampan lyste... varpå personen säger med ett litet leende : ja, alltså det visar att din spolarvätska är slut.... och då fick personen visa mig vart jag fyller på..... har haft körkort i 10 år...
ja, detta var några saker jag snabbt kunde komma att tänka på, hoppas det vägde upp lite av mitt bittra inlägget :)

ANNONS
Av sanna engström - 2 maj 2016 18:39

KONSTIGA SAKER JAG STÖR MIG PÅ:

 

 

 

 •   När man har en riktigt bra hårdag och måste åka till jobbet och sätta på sig sin jävla keps.

 

 • När älsklingen har 5 alarm igång på morgonen men inte vaknar. Det slutar alltid med att jag vaknar och får väcka honom. ( allra helst när jag är helt ledig och ser SOOOOOVMORGON framför mig.... :P )

 • När jag får obefintlig information. tex : vi kan väl ses ikväll? jag: var/tid/plats? och får tillbaka: det löser vi, puss.   ( NEJ. DET LÖSER VI INTE. DET SKALL BESTÄMMAS HÄR OCH NU, ANNARS SÅ FÅR JAG PANIK I MIN PLANERINGSHJÄRNA )

 • Vilket för mig fram till en annan sak som jag avskyr. Människor som inte håller tiden. Eller i mina ögon då - inte respekterar mig tillräckligt för att vilja vara i tid - sånt blir jag galen på. och ännu mer arg blir jag när ursäkten är patetisk eller där den inte hör av sig om att den kommer bli sen. suck.

 • jag stör mig på mig själv som avskyr att köra i rondeller/motorvägar. jag får liksom lite inre panik av att jag kanske kommer ta fel avfart och inte veta vart tusan man ska vända. ( sånt som händer när man bott i en by med 1000 invånare och inte haft högre fart än 50-skyltar att ta hänsyn till....... jag åkte liksom vilse ifrån liseberg till borås. kom till : välkommen till halland???? alltså orkar inte.. )

 • människor som inte lyssnar. eller hugger. eller dömer fort. låt oss säga att jag ska förklara en sak, och personen direkt säger : jaja, det blir väl bra, eller ja ja, släpp det nu, sluta vara så känslig, jaja, jag fattar, nu byter vi ämne....  ALLTSÅ för mig är det viktigt att göra mig förstådd. att andra ska förstå HUR jag tänker, och varför jag säger som jag säger och gör som jag gör. och att då inte lyssna klart kan störa ihjäl mig. sen stör det mig att en sån sak stör mig, för det säger ju mer om dom än om mig liksom.
 • jag kan vara lite för snäll ibland. för mitt eget bästa. jobbar på det och försöker bli bättre på att sätta ner foten och säga ifrån. men mitt mellanman har länge varit " förlåt " . men har insett att jag kanske inte alltid behöver be om ursäkt för precis allting. det är ok att inte veta allt, och det är ok att våga fråga . man behöver inte vara bäst, det är faktiskt modigt att våga erkänna när man inte kan, så det försöker jag inse.
 • radiopratare som inte alls har någon som helst känsla om hur man lyfter fram gästen. tex peter wahlbeck som ställer hundra frågor så att gästen inte ens hinner svara på första frågan innan den fått 7 nya, och där peter ständigt ska humma, mumla, mmmmm,jooooo, aaaaaaaa, alltså kör med utfyllnadsord emellan varje mening som gästen säger, det han borde göra är att vara tyst och luta sig tillbaka, en gäst kommer öppna upp sig så mkt mer om den inte ständigt blir avbruten.
 • och sen slussarna som faktiskt pratar med personerna och väljer vilka som ska få vara med live, och dom då släpper förbi fulla personer. mår så dåligt när jag hör onyktra människor  i tex karlavagnen. jag tycker det är oansvarigt av deras sluss att släppa på dom, för det för ingenting gott att ha med någon som är onykter och svamlar live i radio. bara sorgligt.

 • att det finns folk som på riktigt ringer till en youtubers mamma ( i detta fallet therese lindgrens mamma ) och låtsas vara polis och säger att hennes dotter har dött i en bilolycka och att mamman måste komma till sjukhuset för att identifiera kroppen??????? serisöt. det är ju bara så jävla sjukt så det finns inte. sen berättar therese att hon dagligen har 5 - 10 pers som knackar på hennes dörr, skickar brev, lappar, blommor, mat, skriker, ringer , mm. hur idiotiska får människor bli ? man blir ju fan livrädd.  jag älskar ju therese och hennes kanal, men jag skulle aldrig i min vildaste fantasi leta upp hennes boende och stå och knacka en lördag morgon och säga : heeeeeeeej. alltså vem gör ens så? hon kallar dessa människor för psykopater och det gör jag också. det är så fel, hemskt, sjukt och sorgligt.  klart man får ha idoler och gilla offentliga personer, men man måste väl ha en inre gräns där man inser hur konstigt det vore om okända skulle stå utanför ens egen dörr? iaf. kärlek till dig therese <3
 • jag kör ju som tant agda 87 när jag kör bil. håller avstånd, kör lagligt, har alltid bälte, mm. jag kan då bli galen när jag har en bil bakom som ligger i röva på mig och som under 4 mil INTE KÖR OM, när det även är två filer??? alltså vad är ditt problem mr stressröv? då brukar jag irriterat köra in i en bussfil/mötesplats och direkt när idioten kört förbi, så kör jag ut igen och får förhoppningsvis tönten att förstå att jag var snäll nog att släppa förbi honom, för tydligen var han inte man nog att våga köra om, bara ligga å lukta i röven. tönt. HÅLL AVSTÅND OCH KÖR FÖRSIKTIGT FÖR TUSAN ... !

 

 • Folk som inte har cykelhjälm när dom cyklar, eller reflex när dom är ute och går. alltså, har man något viktigt att skydda så skyddar man det väl? jag tolkar det som att ni inte alls bryr er om er själva och det är ju bara sorgligt. klart ni ska bry er om er själva. och jo, hellre ful med väst än snygg som död. på med reflexerna nu :)
 • när någon som nyss slutat röka ska vara på mig som röker. om hur himla enkelt det är att sluta. varpå jag bara vill skrika : JO MEN SEN RÖKTE JU DU I 20 ÅR OCH OM DU HAR ALZEIMERS OCH REDAN GLÖMT BORT  DET, SÅ SKA JAG PÅMINNA DIG OM HUR JÄKLA IRRITERANDE DET ÄR MED NÅGON SOM TJÖTAR , DET ENDA DU LYCKAS MED ÄR ATT JAG VILL RÖKA 5 PÅ RAKEN, OK? KÄFTEN !
 • människor som är sådär supernyfikna och vill " väl ". mötte många av dom när jag tränade som mest, dom bara : eh, alltså har du aldrig vilodagar? är det bra verkligen att träna så mycket som du gör? äter du verkligen tillräckligt mm.... alltså, SÅ GULLIGT att dom la ner tid och energi då, när jag faktiskt skötte om min kropp och tog till vara på tiden och hade träning och kost i fokus, vart fan var alla dessa pekpinnar/tips/omtanke när jag låg på soffan som en fet val och åt chips och drack cola? nej, då var man ju inget hot. då gav man ingen dåligt samvete, så därför brydde dom sig inte. men oj oj oj, när sanna började lufta kroppen och visa sina resultat, ja, då jävlar började kommentarerna hagla, om att kvarg kanske inte är så bra för en, och kanske du borde softa lite...  eh. det var ju inte som om att jag slutade äta och sen tränade 7 h om dagen???? herregud. prioriteringar folk. that's it. jag lärde mig iaf då vilka som var mina viktiga och äkta vänner, så det är jag ju glad över <3
 • när en sångare sjunger otydligt. eller uttalar orden dåligt, så man inte fattar om den säger can eller can't. ( alltså det är ju rätt relevant, för det kan ju innebära en helt annan tolkning av låten.... och jo, man kan gooogla text, men jag stör mig på att jag måste det haha ) 
 • när bloggare har annonser/foton på sina sidor som HOPPAR , vilket gör att man råkar klicka på dom när man bara vill scrolla liksom.gaaaaaah ( ilandsproblem utan dess like )
 • när jag får höra saker som någon annan sagt om mig, ifrån en tredje person. då innebär det att den tredje är snäll som faktiskt berättar för mig, men jag kan ju då inte OUTA den personen,och då inte heller ifrågasätta den andra, som sagt dessa saker - om mig. för då visar jag ju att den tredje har goolat. och goolare har inga polare  höhö, jo, men ni förstår dilemmat. någon kan vara snäll nog och säga : jag blir ledsen när jag ser hur snäll du är emot den där personen sanna, för hen gör inget annat än att snacka illa om dig..... och jag bara : saaaay what? finns det nån som inte gillar mig? fy fan. haha . iaf. raka rör är alltid bäst. att ta upp saker och ting på en gång liksom.

   

 • när bloggare kör med reklam fast inte skyltar med det. jag förstår att det är svårt att avgöra när man bör nämna det om man tex som blondinbella/kenza har egna varumärken. då låter det ju dumt om dom ska säga " i samarbete med mig själv " varje gång. jag menar, ens blogg är ju till för att beskriva sitt liv, så då borde dom ju få göra det, däremot så är det fult när någonting är uppenbart sponsrat / reklam / samarbete och det inte skrivs någonstans. nu för tiden verkar det även räcka med att skriva : innehållet innehåller adlinks, eller som kissie brukar skriva : i samarbete med......   med vad? en banan? babian? haha . jag känner själv att jag går igång på de här på ett himla osunt sätt, men det stör mig att dom  inte är ärliga och tydliga. skriver jag att jag älskar mina skor ifrån skopunkten, så är det sant. det är ingen köpt åsikt för fem öre.
 • dessa rubriker på facebook-videos : mamman skulle natta sitt barn, du anar inte vad som hände sen? ( barnet somnade... wow )
  mm.

 • att jag ens gör en sån här lista och får mig själv att låta gnälligare än någonsin. sorry haha :) 

skall väga upp det med nåt roligt senare, ska bara komma på vad . tack för att ni läste ända hit. :)


puss och kram. 


   

Av sanna engström - 2 maj 2016 15:38

Var inne på min instagram förut ( som om det är något ovanligt haha är ju där jämt ;) iaf så såg jag att jag har över 1700 foton där . Herrejävlar . Haha .

Men tog lite printscreens på några av dom. Så tänkte visa lite bilder .
Ps. Det kan vara så att rätt många är på mig på grund av egenkär .
Ps2. Ok. Väldigt många på mig ...
Ps. Tur man är ödmjuk ;)
Ok. Då kör vi :

Jag på julafton. Så glad över ponchon som mamma köpt till mig . Har typ bott i den sen dess ;)

Åh denna bilden . Älskar den. Här hade jag nått min målvikt och va så glad . Pepp på den alltså . Dit ska jag igen :)

Fina patricia :)

Av sanna engström - 2 maj 2016 13:02

Idag så kom en vän förbi snabbt innan hon skulle iväg och jobba, love it , det där enkla snabba och mysiga. att kramas dricka kaffe, ta en cigg och umgås i en kvart kan ge mig energi för en hel dag :)

jag brukar säga som så att det inte är svårt att göra mig glad/nöjd :P :)

jag ser hellre mina vänner  5 minuter 2 ggr i veckan, än att välja att inte ses alls för att man inte kan äta trerätters i sju timmar :P :) ( sen gör jag gärna det också såklart )


 

(fina patricia och jag )


när jag vaknade idag så hade jag ett intalat meddelande på min mobil, och då var det min sköna kompis goran som hade talat in. ALLTSÅ JAG BRYTER IHOP AV SKRATT varje gång han talar in något, för han brukar vara olika karaktärer och kan liksom prata på i fem minuter. idag var han Bengt på bilskroten som undrade varför jag lämnat in min bil, fått pengarna, men sen tagit  bilen tillbaka . bengt blev ledsen av det nämligen och undrade om vi kunde ordna upp detta på något sätt haha :P dör.

vänner som förstår ens ironi är ju helt fantastiskt.  jag och goran funderar på att starta en podd en dag,

vi ska bara få tummen ur . tror att den hade kunnat bli succe faktiskt :)


 

(goran är figuren i bakgrunden som står med foten vid ett träd, helt normalt :P och sen har vi härliga jonathan  och jag. vi brukar försöka ses rätt ofta för att går runt picke och prata skit. så mysigt <3 )jag har inte många vänner som jag kan vara fullkomligt mig själv inför, men dom få som jag har älskar jag så himla mycket <3


igår fick jag tex ett sånt fint sms där en tjejkompis bara skrev hur mycket hon älskade mig och var glad över att jag fanns i hennes liv <3 alltså sånt gör mig så glad,  små sms av sån tung innebörd. så härligt. bästa frida. jag älskar dig <3 tackar instagram varje dag för att du klev in i mitt liv .

 
sen har jag en vän som jag inte träffar så ofta men som ständigt stöttar och visar sin uppskattning på olika sätt , och så fort vi ses så känner jag en sån harmoni, för den här tjejen har fanemej ett hjärta av guld. hon tog ju sig an mig när jag behövde hjälp som mest, och har sen den dagen låtit mig få vara den jag är och aldrig dömt mig. hon är helt underbar, så go <3


 

härligaste emmelie <3


jag bara älskar er <3


nu idag, så har jag bara tagit det lugnt, druckit kaffe, städat , väntar på att börja tvätta och under tiden nu när jag bloggar så lyssnar jag på PIRA OCH BRÅDING i p3. vilka brudar alltså. deras intervjuer är helt fantastiska. Dom låter verkligen gästen ta plats. dom dömer aldrig och är grymma på att ställa rätt följdfrågor, verkligen ett tips till er som har lyssnat klart på alla dokumentärer som finns.

sen är radiopsykologen grymt bra också, stort tips. nu när det börjat bli vårväder ute så är det ett mysigt sällskap att ha i öronen, lovar ! .annars då?

jo. jag har bara en utbildningsdag kvar (imorgon) och sen är jag färdig volontär inom polisen.

SÅ PEPPAD. känns så kul att få ställa upp för samhället, och göra en insats. Sen är det bara en bonus att man lär känna fler människor, har redan klickat med några och det är så roligt. samtidigt är det också befriande att våga prata med nya människor för man är ju en blank sida hos dom. man får liksom chansen att visa exakt vem man är, utan att någon känner en sen innan och har hunnit göra sig en uppfattning.nä, nu måste jag tvätta och ta tag i den här dagen.

puss och kram.Av sanna engström - 1 maj 2016 21:31

Dåliga skämt /citat / kass ironi och annat smått och gott = i löve it .
Måste bara dela med mig av mina favvofoton, kramar

Av sanna engström - 1 maj 2016 19:22

2008 skrev jag en artikel i Amelia,

som handlade om ensamhet.

Jag skrev den när jag mådde som sämst, och sen glömde jag bort den.

på senare tid så har jag fått samtal ifrån malou von sivers, radio, privatpersoner

- som hittat artikeln och velat intervjua mig, eller veta hur det går / har gått sen dess.


detta gjorde mig nyfiken, och jag gick in på min egen artikel och blev så jäkla häpen.

JÄVLAR VAD ENSAMMA VI ÄR I SVERIGE.

det är fan helt sjukt.

jag har skrivit många krönikor i mitt liv men det är få som fått så fina gripande hjärtskärande kommentarer.

jag blev varm om hjärtat samtidigt som jag började kallsvettas, för det gör ju så ont att läsa om någon annans smärta.


usch.


här har ni krönikan som jag skrev :


     


       

det är inte det att massor har hänt sen 2008. det som har hänt är att JAG har ändrat mitt förhållningssätt. jag tänker inte längre att ALLA ANDRA HAR TUSEN VÄNNER JU, utan jag inser att folk kan ha en fin profil på instagram men ändå gråta i ensamhet, trots att dom vill att det ska se ut som att dom har tusen vänner.


sen har jag ju pojkvän nu sen 5 år tillbaka, vilket har underlättat , stackarn har fått ta massa debatter som jag egentligen kanske borde ha tagit med väninnor :P :)


jag har insett att jag inte mår bra av halvdana relationer. personer som sårar/förvirrar/tar en för givet / mm. så jag har även minskat på den lilla skara vänner jag har, för jag är hellre ensam än att umgås med någon som inte är min vän, fullt ut .ni är många som frågar om tips, vad jag har gjort mm,

men det är så svårt att ge, för det är inga konkreta.

kanske att man ska våga lägga lite energi på att hitta en vän i sig själv ,

främst ,

för man ska leva med sig själv hela livet, så oavsett vilka man har omkring sig, så kan det vara tryggt att man trivs i sig själv och gillar den man är -oavsett omgivning -


sen måste jag slå ett slag för tex sociala medier, jag har funnit vänner där som har kommit att betyda hur mkt som helst, på väldigt kort tid , och det är verkligen tack vare att man har gillat/följt/och vågat kommentera, och sen skicka DM/Privat mm.


och det allra viktigaste är väl att tänka på att man inte är ensam om att känna sig ensam.

det insåg jag när jag läste alla dessa fina berörande kommentarer.

herregud vad vi i sverige är ensamma.

galet.


jag, som person, älskar ju när det händer något just precis om fem minuter,

hatar att planera in saker om 4 månader där det handlar om en fika i 30 minuter.

och det betyder inte att jag hatar mina vänner som har barn och måste planera långt fram,

utan jag avskyr endast situationen.

jag är mer den som ringer " är utanför dig om 5 min, hinner du ses på en kram ? " och sen får personen ta ställning till om den hinner det eller inte, inte svårare än så :)


sen är man ju på olika nivåer här i livet. så är det ju och så kommer det alltid vara .

jag kan sakna mina fina vänner som just nu har fullt upp med hus barn och vovve,

men samtidigt vet jag att SÅ FORT VI SES så kommer vi ta vid där vi slutade senast,

det är inga hard feeling. det är mer bara en tomhet, att man inte får träffa dom man älskar oftare.


sen måste jag tipsa om att våga bjuda på sig själv på andra sammanhang. tex bussen / ica / någon kurs / mm. det kan göra stor skillnad . man kan finna vänner där man inte anade någonting alls,

så är det ju och det är ju det som är så spännande.

men till dig som är ensam just nu,

du är inte ensam om den känslan.

även om någon som tex beyonce kan känna sig ensam,

bara för att någon utåt sett verkar ha precis allt,

så betyder inte det att den har precis allt det den vill ha.


vänskap är en färskvara, att man bör vårda den väl och behandla bra,

och oavsett status på ens jobb/sociala medier / mm, så handlar det om hur man bemöter sina vänner och hur dom bemöter en själv. blir man sårad, nedtryckt, ledsen och förvirrad, så ska man fanemej lämna.

blir man däremot upplyft, glad, tacksam, av att träffa sin vän - keep going.det jag vill sluta med är att du inte är onormal på något sätt som inte har ett sex and the city-gäng.

INGEN HAR DET.

faktiskt.

många vill tro att dom har det .

men det har dom inte.

njut av livet. vi lever en enda gång.

krama dom du älskar,

skicka sms till dom du saknar.

och kom ihåg att allting börjar hos just dig själv.

du ska leva med dig själv hela livet, så kör gärnet.
du duger.  precis som du är.


kärlek till er alla och var rädda om er <3           

Av sanna engström - 1 maj 2016 15:57

Såg att det var internationella matmässan idag i borås så tog mig dit och strosade omkring en liten stund och bara njöt av värmen / maten / folket och speciellt känslan av ledighet . Sen hörde jag någon ropa mitt namn och då är det en tjejkompis jag inte sett på evigheter ! <3 så roligt . Så vi har snackat ikapp oss en bra stund nu. Underbart . Ha en fortsatt fin dag allihopa och hoppas ni njuter av det härliga vädret puss .

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se